Läxor läxor läxor

Nu har allvaret verkligen börjat för lilleman. Varje måndag får han veckans home learning, det ska sedan lämnas in följande söndag. Där emellan ska läseboken bytas tre gånger. Han behöver i regel inte sitta jättelänge det är ganska enkla uppgifter, oftast en berätta uppgift, en matte eller skriv uppgift, rättstavning och läsning då. Fokus ligger helt klart på läsning. Vi försöker dela upp det lite över veckan så att helgen blir så ledig som möjligt. Det är naturligtvis inte hela världen om man missar läxan nån vecka men jag tänker att det är bra att få in rutiner på det redan nu.
Måste säga att jag ändå är lite förvånad, trodde inte det skulle va så stor skillnad mot förra året men det är det verkligen. Han är ju inte ens 6 år än. Han är såklart jätteduktig även om koncentrationen tryter lite ibland så tycker han det är roligt, speciellt matte och arabiska, –men mamma det blir lite rörigt ibland för i arabiskan börjar man skriva från andra hållet och ibland blandar jag ihop det med engelskan, glömmer vilket språk som ska skrivas från vilket håll, gulliga unge. Man kan ju inte annat än va stolt och små le lite idag när den där blonde yvige ungen, total charmar en kvinna i abaya när han svänger sig med några arabiska meningar bara sådär. Han va själv så stolt att han nästan sprack, hon va snabb med att berömma hans fina uttal. Världen är bra fin ändå!FullSizeRender80

3 tankar om “Läxor läxor läxor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s