Gurkmeja

Ni som hängt här ett tag vet att jag läser en del och testar gärna nya grejer jag läst ska vara bra SPECIELLT om det sägs kunna motverka cancer, min cancer skräck är fruktansvärd.
Senaste tiden har det pratats en del om gurkmeja som superört. Sägs vara bra mot en massa grejer (googla), om det är sant vet jag naturligtvis inte men det är ju iallafall inte farligt. Så nu har jag bestämt att jag och maken (hade gärna tvingat i barnen det också men det blir nog svårt tyvärr) en shot av denna ”mirakelört” varje dag.
Kom en bok for inte för allt för länge sedan som heter food pharmacy, jag har inte boken men jag hörde en intervju med författarna, de pratade om just gurkmeja, att det är så nyttigt men också lite svårt för kroppen att ta upp det, så tillsammans med en forskare har de tagit fram denna ”shot”. Lätt som en plätt att göra och så äckligt va det faktiskt inte trots att ingredienserna verkligen låter äckliga tillsammans. Testa vet ja!

1/2 glas äppeljos
1 rågad msk gurkmeja
1/4 tsk chillipulver (cayenne)
1 tsk ceylonkanel
1 msk äppelcidervinäger
1 msk färskpressad citronjos
1 msk olivolja
Blanda i en drinkmixer, svep!

fullsizerender261fullsizerender262fullsizerender263

2 tankar om “Gurkmeja

  1. 🙂 vi dricker också det varje morgon men jag pressar färskt äpple och gurkmeja i juicemaskinen,dok blir det gult överallt som inte går bort 😦 Tony sväljer snällt men han tror inte riktigt på det ha ha ha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s