Eid Mubarak

Då var det dags för Eid, största högtiden här, typ jul. I skolans kalender va det annonserat 2 dagars ledigt nästa vecka men i början av den här veckan ändrades det till en hel vecka för skolor och 3 dagar för maken. Jaha ja, om nån undrar varför jag inte jobbar har ni ju svaret där, inte så lätt att planera. På ett sätt tycker jag det är oerhört befriande, det är lite si och så inte så noga men å andra sidan är det ju lite jobbigt när man inte kan planera hade jag vetat det här hade jag nog stannat i Sverige, det är ju så fruktansvärt varmt här.
Nåväl inte mycket att göra men jag ska erkänna att när jag fick höra det här gick luften ur mig litegrann, vi har ju precis varit lediga i 2 månader, jag har underhållt de där två små i 2 månader, vi har liksom spelat alla spel 100 ggr, lagt alla pussel 1000 ggr, lekt alla lekar 50 ggr, sjungit alla sånger 1000ggr, pärlat upp 3000 pärlor, sett allt på netflix 200 ggr, räknat hur många gånger man kan säga mamma på en dag, varit på alla lekland 50 ggr (vårt immunförsvar måste va på topp dock alltid nåt), läst alla böcker, övat på vårt alfabet, det arabiska OCH kinesiska 20 ggr. VAD SKA JAG GÖRA MED DEM I TIO DAGAR TILL??? Jag har inga idéer, det är tomt där uppe och säg inte att de ska ha tråkigt hemma för då hoppar de i soffan och använder huvudet som störtkruka mot stengolvet.
Jag hade tänkt komma igång med träningen ordentligt, med ett nytt projekt som liksom skriker efter min uppmärksamhet, kanske faktiskt ta och vila en minut eller två.
Nästan alla våra vänner har dragit på semester, tagit en hotell weekend eller umgås med familjen men eftersom maken är på resande fot och bara kommer hem snabbt och vänder på lördagkväll är det jag och barnen största delen av ledigheten. Tips välkomnas på aktiviteter! (skogspromenader är tyvärr uteslutna, ja all form av ute aktiviteter som inte innefattar poolen.)
Idag har vi varit på kalas, Iggys klasskompis tillika ny granne Moritz fyllde 5, firades på Bounce (öppnat i sthlm nu tror jag), sjukt kul barnen älskar det, Rios första gång idag (måste va 3 men det är hon ju snart).
Sen var vi förstås på dop, älskar kungliga sammankomster inte minst för kläderna, ojojoj, kronprinsessan Victoria alltså, jag dööör vilken stil, så snygg!!
För att få ut dem ur huset en stund till tog vi en tidig middag på lokal, det var då det slog mig, vilken super woman jag är! Jag rattar det ganska väl trots att jag är trött och lite sliten. Trots att jag har dåligt med idéer på aktiviteter och handen på hjärtat inte riktigt orkar tänka ut nåt, så gör jag mitt bästa och får faktiskt ihop riktigt roliga dagar. Har jag fixat det i 2 månader fixar jag väl 10 dagar till. Herregud jag får ju hänga med de jag älskar mest även om jag känner mig lite lite ensam så ska jag göra det bästa av det och lyxa till det lite när det behövs, en extra choklad bit, 5 minuter med en bra bok, ett glas vin eller fulsova en kvart på soffan när barnen äter framför tvn.. Ibland måste man klappa sig själv på axeln lite..
Så, nu ett glas rött och Gilmore Girls på netflix, ska se hela serien innan de släpper nya avsnitt i höst har jag tänkt.. Trevlig helg!fullsizerender231fullsizerender229fullsizerender230fullsizerender228

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s