The world

Iggy är väldigt intresserad av världen just nu, han har en världskarta på väggen i sitt rum, där står han och pekar i stort sätt varje dag, där ligger Sri Lanka, där är Sverige, där är Spanien, USA, Afrika, Dubai, Ryssland osv.
Mamma Ryssland är det största landet, jag vill bo i ett stort land.
När jag blir stor ska jag bo i Ryssland och ha en godisbutik eller ska jag bo i Afrika inte South Africa utan Africa och hjälpa djuren, Afrika är också ett stort land!
Hittade en uppblåsbar jordglob med tillhörande pennor. Så kan man färglägga länder och hav i valfri kulör, en riktig hit vill jag lova.
Det värmer mitt hjärta så att han är så intresserad av världen, att han får växa upp här med en massa olika nationaliteter, religoner, traditioner och kulturer. Att få lära sig att alla är olika men ändå lika. Visst är det en skyddad miljö han lever i men med intresset för andra kommer man långt. Att alla har ”egna” språk men ändå kan kommunicera genom deras gemensamma språk (engelska). När han kommer hem och säger, mamma Alexander kommer från Syrien där är det krig så han kan inte bo där, vad är krig? Varför då? Varför kan inte alla va snälla mot varandra istället mamma? Alla i min klass kommer från olika länder, och jag tycker om allihop! Då blir jag så glad att jag nästan får en tår i ögat. Vi vuxna har mycket att lära av de små..FullSizeRender60
IMG_8819

2 tankar om “The world

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s