Kaos

Det regnar som bekant inte speciellt ofta här, när det väl gör det blir det kalabalik. Folk kör med varningsblinkers, det blir översvämningar (dåligt med gatubrunnar), regnar in i hus (inte byggt för regn) mm mm. För oss lite mer härdade nordbor är det liksom bara en vanlig dag i november, vi tar det lugnt och skrattar mest åt alla tokigheter. Igår var det dags för årets dos, när de efter ett par timmar (inte helt oväntat) ringde från skolan och sa att de stänger nu alla barn måste hämtas, höll jag och mina päron på att skratta ihjäl oss. Då regnade det knappt längre. MEN när vi hade Iggy i tryckt förvar i bilen bröt h….. lös. Herregud, jag har aldrig varit med om maken, ja jo stormen Gudrun va värre såklart. Palmer låg avbrutna längs vägen, man såg knappt en meter framför sig, vattenpölar stora som sjöar som folk försökte köra igenom, 253 bilolyckor på 7 timmar. Hus som hade en meter vatten i vardagsrummet (vi klarade oss med att det regnade in vid dörrarna),tak som rasade in, maken satt fast i ett flygplan i 4 timmar innan de fick lyfta, Erik blev evakuerad från kontoret, fullständigt kaos som ni förstår, svårt att visa med bilder. Dubai ska då alltid va värst, i alla lägen även vädret tydligen, ska det va ska det va liksom. Har sett filmer på folk som åkte wakebord efter en bil på gatorna, nån paddlade kajak bland husen, nån försökte åka kundvagn över en vattenfylld parkering osv osv. Det är ju roligt när folk utnyttjar omständigheterna till nåt kul, så länge alla är ok ingen skadad.
Skolor och dagis håller stängt även idag då det ska fortsätta regna, men det är strålande sol och en klar blå krispigt blå himmel, allt är så grönt, det luktar fräscht, verkligen njöt av en löptur imorse. Så dagen idag blir till att se till att allt som blivit blött torkar, skölja av och städa ute. Sen kör vi helg!IMG_8318
IMG_8322
IMG_8326

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s