Ordning och reda

Jag är kanske lite knäpp men jag är nästan besatt av rutiner, ordning och reda, förberedelser och planering. Får ångest av stress och när saker händer lite oförutsett, jag hanterar det naturligtvis när det händer (herregud barn är ju inte direkt några robotar som gör som man säger, tvärtom), men jag försöker hela tiden ligga steget före för att undvika stress i största möjliga mån. Det sprider sig en sån härlig känsla i kroppen när jag ligger steget före och jag vet vad jag ska göra för att hinna få saker klart i tid för tex ett kalas, julkort eller vad det nu kan vara, ett lyckopirr. Skulle kunna jobba med det här, gå in och hjälpa lite rörigare personer för att få ordning, planering är enligt mig A och O. Allt blir ju SÅ mycket lättare, mindre bråk, mindre stress. Så på morgonen lägger jag fram kvällens pyjamasar på sängen, redo till efter badet. På kvällen plockar jag fram barnens kläder och allt annat som ev ska med till skola och dagis dagen efter. Iggy har ju uniform, men det är två olika beroende på om han har gymnastik eller inte, uniform, alltså HUR bra är inte det?? Det borde alla ha, love it!
FullSizeRender10
FullSizeRender11

En tanke på “Ordning och reda

  1. Jag är precis likadan vad det gäller att förbereda . Jag dukar till frukosten på kvällen alltså tallrikar, glas , osthyvel mm. Såklart inte kylvarorna:) Lägger fram kläder. Gympakläderna ska packad kvällen innan och barnens väskor är redo med läxor mm. Så skönt och när jag tänker efter lite sjukt:):):):):)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s