Julkort

Det här med julkort, jag älskar att skriva julkort, det är mitt sätt att kickstarta julen, när jag börjar med det kommer julstämningen automatiskt, jag tänder ljus, lyssnar på julmusik, tar ett glas vin eller glögg (om vi har vill säga), jag verkligen njuter av det, det har blivit lite av en hobby för mig (börjar redan på sommaren planera hur det ska se ut, sjukt jag vet). Jag har full förståelse att detta för många säkert bara är ännu ett stressmoment runt julen, ett nödvändigt ont eller kanske man helt struntar i det, skickar ett mail eller skänker pengar istället och det är ju inget fel i det, man får göra precis som man vill. Men för mig är det liksom en ritual, varje kort får en personlig hälsning och när jag skriver det tänker jag på den personen eller familjen, hur de mår, vad de gör, om de haft ett fint år etc, liksom ett litet årsbokslut över familj/vänträdet, fin stund tycker jag.
Tänker att den som får det blir glad, vem blir inte glad av att nån tänker på en, eller är det bara jag som känner så, jag har liksom nån föreställning av att när världen nu ser ut som den gör kan vi inte nog sprida lite glädje och kärlek runt oss även om julkortet ”bara” är till nära och kära, finns det väl ingen som blir arg när de får det? Eller? Man kanske blir irriterad på att det slösas på miljön och pengar att man kan skänka pengar till välgörenhet istället, ja men det ena utesluter ju inte det andra, jag vill skicka en hälsning till vänner och familj, de betyder så mycket för mig så det blir liksom ett litet sätt att visa det på, kanske blir det extra viktigt för mig som bor utomlands och inte har alla jag vill så nära, hursomhelst, för mig har nu julen officiellt börjat, julen som jag älskar så!
FullSizeRender90Naturligtvis kan jag inte visa årets upplaga, det är ju en ännu väl bevarad hemlighet…

En tanke på “Julkort

  1. Och vi väntar och längtar med spänning, alltid lika spännande och de är också alltid gjorda med så mycket omsorg.😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s