Nationaldagsfirande

Oj som det firas här nere, bilar smyckas, hus pimpas, flaggor precis överallt, parader och ja allt man kan tänka sig. Skolor och dagis är inte sena att anamma detta, barnen ska kläs i nationaldräkt eller flaggans färger, lunch och snackboxar, ska gå i flaggans färger, de sjunger nationalsången och andra sånger som efter hundra upprepningar liksom fastnat i även min hjärna, There are seven emirates in the UAE, there are seven emirates in the UAE…. 
Nationaldagen är egentligen inte förrän imorgon den 44de i ordningen, det är naturligtvis en helgdag så barnen är lediga och har således redan firat. Nytt för i år är även Martyrs day som inföll igår, men eftersom det hade blivit ett himla varannan dag ledigt drog de helt enkelt ihop det till idag, imorgon och torsdag, en fem dagars långhelg veckan innan vi åker på jullov till Sverige. Ja då kan man liksom inte dra iväg på nåt kände vi, dessutom drar maken till Europa imorgon, för där har de ju inget långhelgande. Vi tre som blir kvar får göra det bästa av ledigheten och hitta på lite mysiga utflykter helt enkelt. Det blir toppen även om makens närvaro hade gjort det hela ännu bättre såklart!FullSizeRender25
IMG_7477

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s