Köttfri dag

Jag har tagit ett helt eget familjebeslut, vi ska ha minst en helst två helt köttfria dagar i veckan. Behöver inte vara helt vegetariskt, fisk och kyckling går fint men inget rött kött alls, på hela dagen. Jag kan ju inte styra vad barnen eller maken får till lunch, men jag får barnens menyer så jag väljer helt enkelt ut de dagar de inte har kött på menyn, så kör vi samma hemma, eller helgen då förstås. Varken en stor eller särkilt svår sak, känns bara som ett bra sätt att få en mer varierad kost och mer fisk och grönt. Vi äter på tok för mycket kött i vår familj om man ska tro de nya rönen på 500g i veckan, inte säkert att det stämmer men mer fisk och grönt kan ju knappast skada iallafall. Barnen förstår ju inte men maken knorrar lite, i torsdags svängde vi ihop den här vegetariska pastan till lunch, skitgod och enkel (maken fuskade och toppade med salami, men han är ju vuxen så inte mycket jag kan göra).FullSizeRender49

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s