Stor dag i litens liv

I tisdags va det så dags för den store (lille ändå) att börja skolan, jag visste inte riktigt att det skulle bli så emotionellt för mig, ja ni vet ju att jag grinar vid farväl etc men inte vid nystart, men jo så är det tydligen. En stor dag det där, man kommer ju själv ihåg sin första dag i skolan, vad man hade på sig, vilken väg man gick (fanns iofs bara en väg till min skola), hur nya ryggsäcken, pennfodralet, papper till att klä om böckerna i såg ut. Så det är ju klart en stor dag i ens liv, känns som igår liksom och nu går min unge i skolan, sjukt!
Uniform på, spänd av förväntan, en liten tår i ögat när vi lämnade, jag menar han kände absolut ingen, ingen kompis, ingen fröken, inte miljön och han är inte ens 4 år. Det är ju såklart samma för alla här då man efter dagis väljer olika skolor. Kanske var det därför jag 12.30 (de slutar då) hämtade en väldigt glad kille, som ätit all sin lunch OCH fått inte bara en utan två nya kompisar. Idag, tredje dagen rusade han in i klassrummet och blev genast mottagen av kompisen Aidan som ville leka, pappan stod där något snopen och vinkade hejdå till en rygg, MEN det är ju fantastiskt skönt att han trivs, så himla skönt!
Har redan hunnit med ett föräldrarmöte dessutom, fröken verkar verkligen toppen, MYCKET nya rutiner att sätta sig in i och lära sig, för små och stora. Många saker man måste fixa och många olika saker som ska med in på olika dagar, men men man vänjer väl sig.
Badmössa måste alla ha när de är på simningen en gång i veckan, Iggy tillhör röda huset och har därför en röd, trodde han skulle hata den men tydligen inte, den skulle testas redan igår när vi gick till poolen här hemma. Så nu vet vi att den passar, att han inte är så snygg i den och alla i området vet vad han heter och vilken skola han går på.
Rio gillar fortfarande inte dagis, men nästa vecka blir det lite ”hårdare” tag, då måste mamma lämna rummet en stund. Tur dock att jag haft en annan mamma där i samma situation, så jag har haft någon att prata med, svensk dessutom, väldigt roligt!
Nu tar vi helg, maken kommer om några timmar, då blir det lax och vitt vin!
Trevlig helg!IMG_6534
FullSizeRender37

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s