Midnattsloppet

Det har varit tyst här ett tag som ni märkt, haft en ganska jobbig sommar av olika anledningar men nu känns det bättre och igår var det dags att klara av ett av mina träningsmål, midnattsloppet! Har inte tränat som jag planerat och i början av veckan kändes det som att jag skulle bli tvungen att hoppa av. Men med lite pepp, vila, en make som äntligen kom hem så kändes det ändå ganska bra hela dagen igår trots att jag fortfarande inte hade klarat av att springa en mil.
Kändes ganska märkligt att sticka iväg hemifrån i träningskläder strax innan 21 på kvällen, men väl på tunnelbanan va jag definitivt inte ensam, strax över 40 000 löpare går inte direkt obemärkt förbi. Mötte upp bästa Ulle, vi var båda lite nervösa och funderade på om vi skulle få hjärtinfarkt eller hjärnblödning, men när starten väl gick 22.55 så kändes det så bra. De första kilometrarna liksom bara gled förbi, vill höll jämnt tempo och hade fullt upp med att titta på allt som hände runt omkring. Ulle hade lite mer kraft och drog iväg runt 6 km, men jag höll jämnt tempo och i perioder njöt jag till och med! De sista 2 km kände jag mig så otroligt pigg att jag ökade något, tyvärr var det rätt trångt så det sänkte farten en del, men när jag kom ut på Hornsgatan och såg målet ca 500 m fram då sprang jag allt vad jag orkade och vet ni? Det var inte ens jobbigt! Totaltid blev 1.04.28, Ulle 1.02.45, visst hade det varit kul att vara under timmen men va tusan målet var att ta sig runt och det tycker jag att vi gjorde med bravur. Jag klarade alltså för första gången att springa en HEL mil, inte gå, inte stanna. Ett litet steg för mänskligheten men ett VÄLDIGT stort steg för lilla mig. Vi ska naturligtvis springa nästa år igen men innan dess ska jag försöka hinna med några lopp i Dubban under vintern, känns som jag måste ha ett tydligt mål för att hålla i träningen, nu blir ett av dem  att klara milen under en timme.
Loppet va ett helt fantastiskt lopp att springa, massa happenings (mina favoriter va helt klart kören uppe vid Sofia kyrka och samba orkestern vid Mosebacke), men även funktionärer och poliser som hejade på när man som bäst behövde det. Det rörde mig nästan till tårar när jag vid 8km insåg att JAG KOMMER KLARA DET! då kom det minsann en liten lyckotår och ett härligt rys i kroppen, sen var det bara ren njutning! Om ni bara ska springa ett lopp, välj det här, skönt att springa på kvällen också.
Tack Ulle för härligt sällskap, bra draghjälp och för att du är du!
IMG_6256
IMG_6261
IMG_6259
FullSizeRender6

7 tankar om “Midnattsloppet

  1. Härligt tjejer, så bra gjort och det bästa att ni tyckte det var kul och är nöjda. Du ser Hanna vad du har utvecklats kommer du ihåg när vi sprang 12 och 18 minuter i Dubban i höstas och nu har du sprungit MILEN !!! Kramar i massor och va riktigt stolt över dig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s