Stolt som en tupp

Den där träningen då da, jo som jag skrev är det inget jag kommer skriva speciellt mycket om, har liksom tänkt att det ska bli en så pass naturlig del av mitt liv att det inte är nåt att skriva om, jag skriver ju inte att jag går på toaletten liksom, förstår ni hur jag menar? Men eftersom några av er ville läsa om det OCH för att jag är så sjukt stolt över mig själv gör jag ett undantag idag så ser vi hur det blir i framtiden. Jag är ingen guru, så övningar får ni läsa om någon annanstans, när jag gjort en klart har jag nämligen glömt den. Men mina resultat och lite hur jag kört kan jag dela med mig av:
Mitt mål va att långsamt bygga upp kroppen med muskler och gå ner en del kilon i vikt, minska kroppsfett och BMI något, ingen bantning eller så för jag vill att det ska vara en bestående livsstil inte en period, då kommer jag ju bara gå upp igen. Så efter en månad ser det ut på följande sätt: Vikt:-3kg (målet va -1,5kg/månad) Rumpa: -3cm Mage: -4,5cm Midja: -4cm Byst: -7,5cm (!!)
Kroppsfett: -2,5%. Känner mig extra taggad att förtsätta nu som ni förstår, går det i samma takt når jag ett av mina mål ca 2 månader tidigare än beräknat MEN det är väl enklast i början har jag hört, rätt var det är tar det stopp och sen får man kämpa med varje gram typ. Nåväl idag njuter jag och ser framemot nästa mätning om en månad med en skräckblandad förtjusning.
Hur tränar jag då?
Jo, jag kör med PT på måndagar, sen ger hon mig veckans läxa som består av löpning plus några övningar torsdag och lördag (började med 5 minuters löpning är nu uppe i 18 minuter, låter kanske inte så mycket men för mig var det som att bestiga ett berg typ), sen kör jag yoga på onsdagar och power walks de andra dagarna. 4 riktiga pass och 3 PW blir det med andra ord. Lite rädd att överanstränga mig så jag får vara lite försiktig tills musklerna är på plats.

Kosten då? Jag har egentligen inte gjort så stora förändringar, mer än att jag äter mer grönt sallad till lunch, tar lite mindre portioner OCH när jag känner mig sugen på något testar jag alltid att dricka vatten först, oftast försvinner suget om inte gör jag en smoothie istället för en chokladkaka. Jag äter kolhydrater, dricker vin och unnar mig lite choklad då och då. Som sagt, jag vill inte ändra mitt liv drastiskt för att få en snabb viktnedgång, det känns inte hållbart, utan jag vill ändra små saker och träna mer, så att det blir en långsiktig livstil…

Måste passa på att tacka svärpäronen som lämnade oss inatt, tusen tack för all hjälp med barnen och för god mat, nästan som semester, för oss! Hoppas resan hem går fint!

bild75

4 tankar om “Stolt som en tupp

  1. Heja, bra där… Långsiktighet den bästa metoden, inte så svårt att gå ner ett antal kilo med någon braskmetod, men hålla det, det är en konst…. Livsstil. Duktig flicka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s