Höst

 

Vi har pratat om det förut, säkert varje höst men jag saknar årstiderna nåt förbaskat. Det måste sitta väldigt djupt rotat för även om solen gassar ute och man svettas bara av tanken att gå ut så är liksom min kropp inställd på höstmys, varma tröjor, brasor, te, varm choklad, rödvin, mustiga grytor, tända ljus, böcker, tidningar. Tunna klänningar, lätta sallader, vitt vin, bad känns liksom färdigt, över, uttjatat. Sugen på att krypa undan, gå i ide på nåt vis, ladda batterierna, fylla på med inspiration i form av läsning i all oändlighet.
Så fort solen gått ner, vrider jag på ACn så det blir lite kallare, tänder ljus överallt, tar på mig en gosig tröja, fluffiga tofflor och med en filt över benen kryper jag upp i soffan med en bok. Jag har fortfarande en drös böcker på mitt nattduksbord som jag bunkrade i somras så jag klarar mig just nu, men när jag kommer hem till jul, då ska jag botanisera minst en timme eller två i någon bokaffär, älskar att gå där och läsa på baksidor, titta på framsidor, klämma och känna, fundera. (Maken tycker det är halvkul att vi har en resväska med böcker med oss dock, men det är min hobby så snäll som han är låter han mig hållas).

De här längtar jag redan efter att få läsa, de står på önskelistan tillsammans med många många fler.

Bea Uusma- Expeditionen (har ni inte lyssnat på hennes sommarprat, gör det OMEDELBART! Det är en order)
Kepler- Stalker (Älskar Kepler)
Hjort/Rosenfeldt-Den stumma flickan (Älskar Sebastian Bergman)
Denise Rudberg- Mellan fyra ögon (En av mina absoluta favorit författare, älskar elegant crime)
Hannah och Amanda- Middagsparty (gillar både dem och deras kokböcker, enkla roliga recept)

Skulle heller inte ha nåt emot att krypa in i den tjocka gosiga tröjan eller stickade klänningen, snart så igår var det bara 39 grader mitt på dagen så snart kan man ha stickade tröjor igen… Ska nog packa in Mini i bilen och åka till Zara och se om de fått in dem, jag menar nu när temperaturen faller kanske de tar slut fort…

Skärmavbild 2014-10-23 kl. 07.14.37Skärmavbild 2014-10-23 kl. 07.15.13Skärmavbild 2014-10-23 kl. 07.15.58

Skärmavbild 2014-10-23 kl. 07.16.59Skärmavbild 2014-10-23 kl. 07.16.341822817401_6_1_16873839807_2_2_1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s