Å svetten fortsätter att lacka..

Alltså på riktigt, nu får det sluta va så varmt, jag får panik på riktigt. Det är så klibbigt, hjärnan är bara en ända gröt, mitt tålamod balanserar på en liten skör tråd. Att dessutom ha en frustrerad 7 månaders som bara vill krypa iväg fort men som mest slår sig, en 2,5 åring som bara vill ha någon att leka med och inte tycker det är speciellt roligt att dela min tid med en ledsen Rio. Vi har liksom inget att göra så är det olidligt varmt dessutom  (ni veeeet ju vad jag tycker om värme), jag blir galen. Maken jobbar (och när han inte jobbar försöker han lokalisera och lösa allt som blixten slog sönder i helgen, en hel del visar det sig), att åka ensam till stranden med båda barnen gör jag bara inte, mesigt kanske men Iggy är sjövild i vattnet, kastar sig handlöst, vart ska jag liksom då göra av Rio??
Så vi åker tokhett tåg till Alvik och äter lunch, mycket uppskattat! Köper blommor (nästa år ska jag bara ha fikonträd i olika stl överallt både ute och inne, tusan så snyggt det är alltså) som jag planterar medans Rio sover och det bästa av allt, hittade äntligen linnelakan som jag letat med ljus och lyckta efter, idag under makens kafferast smet jag upp och bäddade i dem( lite osäker på färgen på örngotten, vad tycker ni?? ska de också vara mörkgrå eller kanske natur som gaveln eller de ljusgrå som vi valde?), och pysslade och testade lite för att rensa hjärnan från barngnäll en stund, missförstå mig rätt nu, jag älskar mina barn över allt annat och spenderar gärna all min tid med dem, MEN den här värmen i kombination med rastlöshet gör att jag känner mig lite sliten helt enkelt. Så nu har maken lovat att han ska ha jobbat klart så vi kan åka iväg någonstans över helgen och ladda batterierna lite, slippa laga mat, tvätta, plocka, handla jag allt det där man alltid styr med, lite semester helt enkelt, vart har vi inte bestämt än.
bild 1-63bild 2-65bild 2-66

En tanke på “Å svetten fortsätter att lacka..

 1. Tips på utflykter som funkar utan bil och m barnen.
  – Naturhistoriska våning två och utställningen om skogens djur samt fiskar. Även i källaren där polardjuren finns. Kryp, gå, banka, känn, kladda – allt är ok! T-bana hela vägen fram men även bussar.
  – tekniska museet – längst in på första våningen och sen även en trappa ner finns massor att leka på. Hela museet funkar för krypa, klättra, banka och leva rullan.
  – Junibacken är trots trängsel väldigt bra. Häng på låset eller satsa på de sista två timmarna alternativ gå dit efter 20 aug när skolorna börjat igen. Undvik helgerna!
  – plaskdammen i Tegnérlunden är litet men bra i all enkelhet. Knädjupt.
  – plaskdammen i Fredhäll, snäppet större och med lekpark och stor gräsmatta. Knädjupt. Grön linje T-bana till Kristineberg och gå vänster när ni kommer ut. Kiosk, toa och mat finns vid minigolfbanan på andra sidan t-stationen alltså till höger. Här har ni också uggleparken en bit bort men den är bäst för barn 5-6 år och äldre.
  – Ulriksdals slottspark – stora gräsmattor och fontän att bada i. Så stor gräsmatta att barnen inte kan springa bort. Fik & mat & toa. Tror pendeltåg till Ulriksdal och en promenad på 20-25 minuter. Finns även bussar som stannar närmre.
  – musikmuseet är stängt för renovering tror jag men det är annars kul för att testa instrument. Undvik dock utställningen för där får man i n t e röra något : s …
  – stadsmuseet brukar ha någon liten hörna typ Alfons för barn men så har de ett kulturrum där man får fiska, handla osv.. Litet, trångt och uppskattat!

  Nästa år tror jag båda barnen kan gilla Sagostigen i Gnesta men då krävs bil. En stig i urskogen med friggebodar med sagomiljöer i. Väldigt enkelt men kul. Efter 2/3 kommer man till en äng m hoppborg, linbana, fik och teater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s