Lille gnagarn

Så här ser man ut när man dukar mycket i poolen, inte lätt när mamman envisas med att man ska ha långt hår. Som han älskar att bada den där lille och det senaste är att duka, mamma Iggy duuuka ropar han gång på gång. Då ska han ner på botten och hämta upp sina vattenleksaker, han är riktigt duktig, man får hjälpa honom ner men upp kommer han stolt som en tupp med sälen i högsta hugg (naturligtvis står jag precis bredvid), så himla skönt att han älskar att bada och därmed blir vattenvan, det finns ju pooler i varje hörn här nere. Efter sommaren blir det simskola.
Om vatten inte är ett problem så har vi tyvärr fått ett annat, den lille killen har lite svårt att uttrycka vad han vill och jag antar känner så det har nu tyvärr hänt både en två och fyra gånger att han bitit sina kompisar på dagis. Jag tycker såklart att det är jättejobbigt, känner mig både maktlös och ja faktiskt ganska misslyckad som mamma. Vad har jag gjort för fel som får honom att bita sina kompisar, och kanske en ännu större fråga hur ska vi få det ur honom?? Han gör det aldrig hemma eller när vi leker med kompisar och vi är med utan bara på dagis. Det händer både när han är glad och arg, när han liksom blir över laddad. Läst och pratat massor med nära och kära som kommer med bra tips, det här måste tas på största allvar, det måste han sluta med helst igår, en av mina största rädslor är att ingen ska vilja leka med honom att han ska sitta ensam för de andra är rädda att han ska bitas och att han inte alls förstår varför. Han är ju en sån fin liten kille som alltid kramar och pussar alla men ibland så slår det tydligen slint. Handlingsplan ska upprättas..

Image
J
ag hoppas ni förstod att vi naturligtvis inte alls dricker skumpa och fixar naglarna varje tisdag, men det händer ibland och det råkade vara i tisdags. Och ikväll är det middag på byn som gäller igen mindre än favorit svågern har fyllt år och det måste naturligtvis firas, idag med de vuxna och på lördag med de små, allt ska firas i minst dagarna tre det är det nya..

6 tankar om “Lille gnagarn

 1. Svårt när det händer på dagis och ni (såklart) inte är där. Vad säger personalen om det hela och hur agerar de när det sker? Förstår att det känns jobbigt men det måste ju vara ett supervanligt bekymmer hos barn i den åldern.

 2. Ni/Du har inte gjort något fel alls med att fostra Eran son!!!
  Be personalen att redogöra för dig vad de gör…
  Försök att ha en dialog med dem så Ni är på samma bana.
  Jag tror att där och då är det som gäller, men man måste ha kontakt med barnet när man säger ifrån inte stå upp på en ”vuxens nivå” och säga Bla bla bla så får man inte göra… utan ner och spänn ögonen i, säg ifrån.
  Hanna, det kommer att försvinna har inte hört om några sk äldre barn som bits.
  Så mycket han vill säga och ibland kanske säga ifrån men det finns liksom inte all ord ännu.
  Han är en Super Skön Härlig Underbar Kille med hjärtat på rätta stället.

 3. Nej fy vad besviken jag blir hade verkligen hoppats att ni sippa skumpa och fixade naglarna varje tisdag 🙂 ha ha Jag går och fixar naglarna en gång i veckan men jag har ju såklart inte två små kottar att ta hand om bara en stor och jag undrar vilket som är värst…. Kram och hoppas ni har en härlig kväll med Erik

 4. Det är absolut inte föräldrars fel att ens barn bits på förskolan. Just nu befinner sig Iggy i en ålder där mycket händer emotionellt och ibland hittar han kanske inte orden eller ett sätt att uttrycka sig på och då blir det lite tokigt. Det är ngt som kommer att gå över. Även om det känns jobbigt just nu så tänk på att han kommer sluta med det säkerligen inom en snar framtid. Tydlighet från förskolan och er kommer att hjälpa. Det som är då härligt med barn är att de är inte långsinta så de dömer inte bort varandra. Han kommer ha lekompisar på förskolan och det kommer att passera. Förstår att det känns jobbigt, viktigt att pedagogerna på förskolan observerar Iggy lite så att de ev kan se i vilka situtationer det händer så att de kan ligga steget före honom och då kommer det såsmåningom att passera.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s